Beveiligingscertificaat voor uw bank nodig?

Beveiligingscertificaat voor uw bank nodig?

Speedy-Systems is officieel ICT-Keurmeester

More...
Op zoek naar onze gegevens?

Op zoek naar onze gegevens?

Wij hebben voor uw gemak een pagina met al onze gegevens gemaakt.

More...
Speedy-Systems is uw intel partner!

Speedy-Systems is uw intel partner!

Speedy-Systems verkoopt uitsluitend systemen met stabiele intel-processors!

More...
Epson Small-in-One printers

Epson Small-in-One printers

Draadloze epson alles in 1 printer inclusief installatie voor slechts 100 euro!

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2014 JoomlaWorks Ltd.

Powernet

Datacommunicatie verbindingen via het elektriciteitsnet bestaan eigenlijk al jaren als PLC (Power Line Carrier) verbindingen. Het werd echter altijd op lage snelheid gebruikt om bijvoorbeeld lantaarnpalen aan en uit te schakelen, nacht/dagstroommeters bij particulieren om te zetten, en boilers 's nachts aan te zetten en overdag weer uit te schakelen.

Tegenwoordig (sinds 2009) is deze techniek behoorlijk vernieuwd en verbeterd, zodat het ook voor particulieren interresant wordt om in datanetwerken te gebruiken.
Het gaat dan een klein apparaatje waarmee een computernetwerk (deels) via het stroomnetwerk loopt. Je kunt bijvoorbeeld de internetmodem in de meterkast verbinden met de computer op zolder door op beide plaatsen een PowerLine Ethernet-adapter te gebruiken. Je gebruikt er altijd minimaal 2, maar je kunt er ook meer aansluiten. (maximaal 16)

Deze powerline adapters kunnen een verbindingssnelheid van 14, 85, 200 tot 1000 mb/sec halen, dit is net zo snel als een bekabelde netwerkverbinding, echter is deze techniek iets storingsgevoeliger en duurder in aanschaf in vergelijking met een traditionele kabel. De voordelen van een netwerk via het stroomnetwerk zijn:

  • Hoge overdrachtssnelheden tot wel 1000Mbps.
  • Superklein design, dus onopvallend in een stopcontact.
  • Gemakkelijk te installeren.
  • Eenvoudig in elke ruimte te gebruiken
  • Geen straling.
  • Veilig.

Neem eens contact met ons op als u persoonlijk advies wenst over uw situatie en wat nu voor u de beste netwerkaansluiting zou zijn.


VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe verbind ik twee Power Line adapters onderling met elkaar?

De meeste Power Line adapters maken automatisch een verbinding op het moment dat ze in het stopcontact zitten. Is dit niet het geval? In veel gevallen moet u de volgende procedure volgen:

  • Zorg dat beide Power Line adapters NIET in het stopcontact zitten.
  • Stop 1 Power Line adapter in het stopcontact en druk 1sec op de verbindingsknop.
  • Stop de ander Power Line adapter (binnen 2 minuten) ook in het stopcontact en druk hier ook 1sec op de verbindingsknop.
  • Let op! Het aantal seconden dat je de verbindingsknop in moet drukken verschild per model, vaak is dit 1sec.

 

Waarom haalt mijn Power Line adapter niet de snelheid maximale snelheid?

De maximale snelheid is altijd een theoretische snelheid, de snelheid in de praktijk ligt bijna altijd lager dan de vermelde snelheid op uw verpakking. Dit ligt meestal aan interferentie (storingen) van buitenaf. Denk hierbij aan: Apparaten met een electromotor, zoals wasmachines, wasdrogers, vriezer.


Werken Power Line adapters ook als ze in verschillen de stroomfase's (groepen) zitten?

Ja, maar de snelheid zal worden beïnvloed bij overschrijding van de stroomfase, u haalt dus vaak niet de maximale snelheid. Let op! Een enkele keer kan het voorkomen dat het signaal zo zwak is dat er geen verbinding tot stand komt.


end faq