Speedy-Systems is uw intel partner!

Speedy-Systems is uw intel partner!

Speedy-Systems verkoopt uitsluitend systemen met stabiele intel-processors!

More...
Op zoek naar onze gegevens?

Op zoek naar onze gegevens?

Wij hebben voor uw gemak een pagina met al onze gegevens gemaakt.

More...
Beveiligingscertificaat voor uw bank nodig?

Beveiligingscertificaat voor uw bank nodig?

Speedy-Systems is officieel ICT-Keurmeester

More...
Epson Small-in-One printers

Epson Small-in-One printers

Draadloze epson alles in 1 printer inclusief installatie voor slechts 100 euro!

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2014 JoomlaWorks Ltd.

Draadloos internet

Draadloos internet is letterlijk een internetverbinding zonder draad of kabel. Als u een netwerk van twee of meer computers met elkaar wilt verbindingen kan dat snel en goedkoop via een netwerkkabel, maar soms is dat lastig aanleggen of wilt u gewoon overal flexibel kunnen werken en dan is draadloos internet ideaal! Via deze verbinding zijn allerlei dingen mogelijk:

  • Bestanden delen (vanaf meerdere plaatsen data onderling uitwisselen)
  • Media streamen (foto's, muziek of video's van apparaat A naar B verzenden/ontvangen)
  • Internetverbinding delen (1 breedbandverbinding verdelen)
  • Netwerkspellen spelen (spelcomputers met uw netwerk verbinden)
  • Printer delen (1 printer centraal gebruiken met meerdere computers)

MODEM
Een draadloze verbinding is altijd een ZEND en ONTVANG situatie. Daarbij heeft u nog geen draadloze internetverbinding als uw ontvanger met uw zender kan communiceren, daarvoor is altijd een MODEM nodig. Het modem is een apparaat dat het signaal van de telefoonlijn/kabel/glasverzel omzet naar bruikbaar datasignaal. U kunt het beste het modem van uw internetprovider gebruiken om installatieproblemen te voorkomen.

ROUTER (Zender)
Een router wordt gebruikt als internetverdeelstation tussen de verschillende aangesloten apparaten. De meeste routers zijn standaard uitgerust met zowel bedrade als draadloze functionaliteit. Dat is handig wanneer er verschillende typen apparaten in huis zijn: computers worden vaak bedraad aangesloten terwijl laptops en telefoons vaak gebruik maken van de draadloze antenne. Draadloze routers zijn in verschillende merken en netwerksnelheden verkrijgbaar.draadloosnetwerkje

Vaak levert je internetprovider een Modem/Router. Oftewel één kastje wat beide functie's heeft. Het nadeel van deze aparaten is dat ze vaak middelmatig tot slecht presteren. Het draadloze signaal is vaak niet sterk genoeg om het hele huis te voorzien. Daarom raden wij ook aan de draadloze functie uit te zetten in het Modem/Router van de internetprovider en zelf voor een goede router te zorgen. Uiteraard kunnen wij ook een goede router voor u installeren op locatie.

Draadloze netwerkadapter (Ontvanger)
Om draadloos te kunnen communiceren met de router moet de computer zijn voorzien van een draadloze ontvanger/netwerkadapter. Mobiele apparaten, zoals laptops en telefoons, zijn vrijwel allemaal standaard met draadloze functionaliteiten of antenne's uitgerust. Standaard heeft een vaste computer geen draadloze adapter. U kunt deze uiteraard in diverse vormen (USB/PCI/PCMCIA) bij ons aanschaffen afhankelijk van uw netwerkstructuur en snelheden.


VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is een SSID?

SSID staat voor "Service Set IDentifier" en is de naam van uw draadloze netwerk. Met deze methode worden draadloze netwerken herkenbaar en zo van elkaar gescheiden. Het is mogelijk de SSID te verbergen, zodat uw buren uw draadloze verbinding niet zien maar u zelf wel verbinding kunt maken door de naam in te voeren van uw SSID (draadloos netwerk).

Wat is een draadloze beveiligingssleutel (WPA-code)?

Een draadloze beveiligingssleutel lijkt op de sleutel van een deur. De sleutel voorkomt dat onbekenden verbinding kunnen maken met uw draadloze netwerk. Er zijn verschillende soorten sleutels (WEP, WPA en WPA2). De draadloze beveiligingssleutel vind u vaak onderop uw modem/router van uw internet provider en wordt dan vaak omschreven als WPA-code. Zorg ervoor dat uw draadloze internetverbinding dus ALTIJD beveiligd is!

Hoe maak je verbinding met je draadloos internet met je laptop of draadloze PC?

Klik met links op 'het draadloze icoon'

wifi1

Selecteer de netwerknaam (SSID) van uw modem  Klik hier als u de netwerknaam (SSID) niet weet

wifi2

Klik op [Verbinding maken]

wifi3

Vul de beveiligingssleutel (WPA) in en klik op OK.

wifi4

Gefeliciteerd, als het goed is heeft u nu een draadloze internetverbinding!

Waarom haalt mijn PC of Laptop niet de maximale internetsnelheid?

Dit komt meestal doordat u niet genoeg signaal krijgt op de plaats waar u zich op dat moment bevindt. Dit kan komen door interferentie of andere storingen die aanwezig zijn op uw locatie, denk hierbij aan babyfoons, DECT-toestellen, magnetrons en vooral door staal en (dubbelwandig) glas. Probeer eens wat dichter bij de router/zender te gaan zitten of neem contact met ons op voor een nieuwe/betere antenne in uw laptop.


end faq