Speedy-Systems is uw intel partner!

Speedy-Systems is uw intel partner!

Speedy-Systems verkoopt uitsluitend systemen met stabiele intel-processors!

More...
Op zoek naar onze gegevens?

Op zoek naar onze gegevens?

Wij hebben voor uw gemak een pagina met al onze gegevens gemaakt.

More...
Epson Small-in-One printers

Epson Small-in-One printers

Draadloze epson alles in 1 printer inclusief installatie voor slechts 100 euro!

More...
Beveiligingscertificaat voor uw bank nodig?

Beveiligingscertificaat voor uw bank nodig?

Speedy-Systems is officieel ICT-Keurmeester

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2014 JoomlaWorks Ltd.

Bedraad

Een bekabelde netwerkverbinding wordt ook wel een Local Area Network (LAN) kabel of UTP-kabel genoemd. Zo'n kabel voor computernetwerken heeeft vier aderparen (8 draden) en zijn onderverdeeld in genummerde categorie├źn die tevens de kwaliteit aangeven. De 1000 mb/sec (gigabit) kabel wordt momenteel standaard bij ons gebruikt bij de aanleg van nieuwe moderne netwerken. Deze UTP Catagorie 6 Ethernetkabel kan op 2 manieren aangesloten worden. De kabel die tussen 2 pc's wordt aangesloten volgens een zogenaamde "crossover" kabel, of als het via een router/switch of ander netwerkapparaat gaat noemen we dit ook wel een "patch/straight" kabel.

Hieronder zie je in het plaatje hoe je zo'n kabel dan aan moet sluiten, en hoe belangrijk de volgorde van die aansluiting per type kabel is:
 
utpaansluitschema

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is nou beter? Bedraad of draadloos?

Bedraad! Altijd; want dat is stabieler, sneller en je kunt het zien. Hoewel de draadloze technieken steeds beter worden en de kosten steeds lager is het nadeel nog steeds dat je draadloze verbindingen niet kunt "zien" en daardoor is het moeilijk te voorspellen waar het signaal exact heen gaat. Daarbij is het duurder en storing/inbraak gevoeliger. Daar staat uiteraard wel de flexibiliteit tegenover die je met een kabel niet hebt... 

Kunnen jullie ook zelf die plugjes aan een kabel zetten??

Ja dat kunnen wij! We hebben per auto een gereedschapskoffer waarin alle materialen en tangen zitten om een netwerkverbinding af te monteren incl. beschermtule en plug.

Ik heb al een netwerk (wand)contact, maar kunnen jullie hier een kortere kabel aanmaken of deze verlengen?

Beide is meestal enkel probleem! Infomeer naar de mogelijkheden want u kunt dan zelf bepalen hoe lang de kabel exact moet worden, en zelfs welke kleur deze dan moet worden.

end faq